Zomervakantie Alta Noorwegen

136 Meer info? Contacteer ons   
Locatie: Noorwegen
Datum:
1 augustus 2024 tot 31 oktober 2024

Alta Zomer

Minimum aantal personen? 8 personen

Maximum aantal personen? 12 personen

Yoga info

Lees hier meer over uw instructeurs:
Alle niveaus zijn welkom. Je kunt helemaal nieuw zijn in yoga, of ervaren. Je instructeurs zijn erg goed in het geven van persoonlijke richtlijnen met betrekking tot jouw ervaring. Ze laten je direct groeien, en zien je van waar je bent.

Kati : 
Kati is de manager van de yoga & wellness. academy Ze heeft haar yogaopleiding in India gevolgd. Ze heeft verschillende yoga retreats georganiseerd in Duitsland en Denemarken waar ze eerder 3 jaar haar eigen yogastudio runde. Voor Kati is yoga haar levensstijl geworden.  Kati heeft internationale ervaring in Hatha, vinyasa, restorative, aerial, yin en prenatale yoga. Kati geeft met veel liefde les en ziet iedereen staan. Ze zal je met haar enthousiasme en diepe rust begeleiden om bewuster te worden, nieuwe kanten van jezelf te ontdekken en je te helpen dankbaarheid en geluk in het leven te vinden. Ze gebruikt yoga als therapeutisch middel om medemensen te helpen in privélessen. Hier werkt ze met onderwerpen als stress, verdriet, ontrouw, burn-out en depressie. Met een goede follow-up heeft zij tot goede resultaten geleid waarbij cliënten weer aan het werk zijn gegaan, hun zelfbeeld hebben hervonden en de regie over hun eigen leven hebben genomen. 

Inger : 
Inger heeft haar opleiding gevolgd in India, en heeft deelgenomen aan verschillende yoga retraites in Duitsland met Kati. Ze begeleidt je met diepe aanwezigheid en verspreidt een heerlijke kalmte in de groep. Inger zorgt ervoor dat je de perfecte balans vindt tussen een sterke vinyasa les en totale ontspanning in restorative yoga. En als je geluk hebt zingt ze op het einde voor je, met de mooiste en helderste stem. 

Silje : 
Silje heeft haar opleiding op Bali i 2019 afgerond. Ze nodigt iedereen uit in haar warme en hartelijke praktijk, waar de focus zal liggen op liefde en mindfulness. Ze heeft grote ervaring in meditatie, en zal je wakker en rustig maken met haar warme stem.  
"Door middel van adem en flow zullen we samen loslaten, van angst en stress. Samen zullen we vrede vinden" 


Voedselinformatie
We serveren ontbijt, lunch en diner.  Koffie en thee en het zuiverste kraanwater ter wereld. Het eten is zelfgemaakt en lokaal geproduceerd uit Stakeriet in Alta. We weten hoe belangrijk gezond eten is, en zullen in elke behoefte van een yogi voorzien. U krijgt een aantal echte noordelijke lekkernijen te proeven.
Koffie is altijd inbegrepen in Gargia Lodge & Canyon Hotel.
Fruit en snacks worden na elke yogasessie geserveerd en zijn beschikbaar tijdens de vrije tijd op Gargia Lodge.
Aanvullend: alle dranken behalve vers tafelwater worden tegen betaling geserveerd voor lunch en diner. 

Dag 1 - Aankomst in Alta, transfer naar Gargia Lodge

Gargia Lodge 4 nachten


Uw reis begint hier !
Aan de rand van Alta, aan de voet van het bergplateau Finnmarksvidda vindt u Gargia Lodge. Omgeven door ongerepte natuur, een plek voor wie op zoek is naar een unieke ervaring en het hele jaar door spannende avonturen wil beleven. Geniet van een rustige en vredige sfeer, weg van de drukke stad.
Bij Gargia Lodge bieden we traditionele accommodatie en spannende ervaringen in de natuur, zowel in de winter als in de zomer.

Welkomstdiner in de lavvu tent met presentatie van Gargia Lodge & introductie van het programma

Dag 2

Ochtendyoga

Hier beginnen we de dag met een korte meditatie, ademhalingstechnieken en yoga waarbij we ons lichaam van binnenuit opwarmen. We doen alles wat ons lichaam en onze geest nodig hebben voor de beste start van je dag. Goede stretches, vooral voor je wervelkolom, benen en borst. We stellen ons open en bereiden ons voor op een nieuwe dag vol mogelijkheden en avonturen. Je zult je bewuster, wakkerder en rustiger door de dag voelen gaan.

Lunch in Gargia Lodge

Wandeling naar Orvvos waterval (stille meditatie op eigen gelegenheid)

 
 
Aan de voet van de Finnmarksvidda ligt Gargia Lodge en van hieruit maakt u een mooie tocht naar Orvvosfossen. Orvvosfossen mondt uit in de rivier Orvvosjohkja. We moeten deze rivier nog een keer oversteken, maar ook hier is er een brug naar de oversteek. Het pad naar de waterval volgt een boomrijk en mooi bosgebied. Onderweg stijgen we ongeveer 150 meter, zodat we een steeds beter uitzicht over de vallei krijgen. Het pad is duidelijk in het terrein, en het is goed begaanbaar. Na ongeveer een uur zijn we binnen bij de (bevroren) waterval.
We gaan ook wat stretchen terwijl we genieten van het prachtige landschap voor ons.

Dinner in Gargia Lodge


Dag 3

Zonnegroet & Sauna ritueel met wilde Essentiële oliën - Warm & koud

We beginnen de dag met het begroeten van de zon. Hier in het noorden wordt de zon erg gewaardeerd als deze er éénmaal is. We hebben veel donkere uren in de winter, dus als de zon schijnt, moeten we ervan genieten. De zonnegroet is een dynamische beweging. We warmen ons lichaam zachtjes op, bouwen kracht en uithoudingsvermogen op, verbonden met onze ademhaling. Dit is goed voor de spijsvertering en de bloedsomloop. Als je er elke dag een paar doet, levert dat veel voordelen op. Op de retraite en in de workshop zullen we hier meer over vertellen.
Direct na de zonnegroet gaan we de warme sauna in, waar je saunameester je een energieboost geeft. Het saunaritueel bestaat uit 3 stappen, met 3 verschillende oliën om de gezondheid te bevorderen en ons immuunsysteem te stimuleren. We gebruiken alleen essentiële oliën van DoTerra. Ze zijn de zuiverste op de markt, en er zit veel onderzoek achter.  
Normaal beginnen we het ritueel met een verfrissend mengsel om ons open te stellen, zoals pepermunt. Nadat we de ijsbal op de saunaoven hebben gelegd, blaast de saunameester de lucht rond met een handdoek of een kleine ventilator. Hierna gaan we of naar buiten in de kou, of voor de extra gekken stappen we in de koude arctische Kulp. Dan gaan we weer naar binnen in de sauna en gebruiken we een kruid zoals rozemarijn om ons immuunsysteem en mentale gezondheid te bevorderen, we gaan weer naar buiten in de kou, en dan sluiten we af met citroenolie.  
Het geeft je zo'n verfrissende start van de dag, en je voelt je daarna helemaal verjongd. 

Lunch at Gargia Lodge

Fjord- & Koningskrab avontuur met Rib incl. diner


 
Deze tocht begint met een korte voorlichting voordat u zich omkleedt. U krijgt thermische pakken en uitrusting voor een veilige en bewogen tocht op zee. Tijdens deze tocht richten we ons op de lokale geschiedenis van de Altafjord. We varen langs plaatsen met historische waarde en prachtige natuur. Verderop in de fjord zullen we meer puntige alpenbergen ervaren dan in de binnenste delen van de fjord. We eindigen in het vissersdorp Storekorsnes. Hier krijgt u een geweldige vissoep voorgeschoteld en heeft u bovendien de mogelijkheid om levende koningskrab van dichtbij mee te maken, in een aquarium en uiteindelijk op uw bord!

Dag 4

Yoga workshop

Yoga workshop: 
1. Integreer yoga en meditatie in je dagelijks leven:  
Samen met je instructeurs maken we een programma op maat, gespecialiseerd op jouw wensen en behoeften in je dagelijks leven. Iedereen is anders, daarom krijgt iedereen zijn eigen programma.
2. Vrouwelijke kracht: Leer houdingen voor het voortplantingssysteem, het in balans brengen van je hormonen en hoe om te gaan met menopauze en menstruatiepijn/-problemen.
3. Normale kwalen: Leer en ontvang 3 verschillende programma's voor kwalen zoals hoofdpijn/migraine, rugproblemen en een kick voor je spijsvertering.

Lunch in Gargia Lodge

Holmen Husky

Passie voor de natuur en hondensleeën vormen het hart van Holmen Husky Lodge. Het een inspireert het ander. Het begon allemaal met Eirik Nilsen, onze oprichter, in Narvik, een Noord-Noorse stad omgeven door Arctische natuur. Hij ontdekte de sensatie van het achterlaten van de dagelijkse gemakken en het uitdagen van zichzelf tegen de natuurelementen. Bovenal ontdekte hij dat hij het leven daardoor veel meer ging waarderen.

Hondensleeën op wielen/ of een bezoek aan de hondenwei

Diner in Lavvo en lezing van Finnmarksløpet "een van de grootste hondenraces ter wereld (begin- en eindpunt in Alta)

Saunaritueel - ontspannen voor een goede nachtrustHetzelfde ritueel als voorheen, alleen blijven we de hele sessie in de sauna.  We beginnen met een olie die je longen opent, zoals eucalyptus. Dan gaan we over op een kruid zoals tijm, en dan eindigen we met de beroemdste bloem van allemaal: Lavendel. Dit geeft je zeker een goede nachtrust.

Dag 5

SorrisnivaSorrisniva biedt gasten een echte Arctische ervaring met accommodatie in de premium Arctic Wilderness Lodge of Igloo Hotel, gerenommeerde lokale gerechten en een breed scala aan natuurbelevenissen tijdens de dramatisch verschillende Arctische seizoenen. Sorrisniva is op zichzelf al een topbestemming en biedt gasten eersteklas accommodatie, een uitstekende keuken en tijd om te ontspannen of te genieten van ons brede scala aan natuurbelevenissen.

Lunch

Rivierboottocht 2,5 uur

Canyon Hotell 2 nachten

 
Canyon Hotell opende na een totale renovatie in de zomer van 2019. In het hart van Alta is het onze visie om gasten de prachtige geschiedenis en natuur in en rond Alta te laten ontdekken. Al onze kamers zijn gemaakt met lokaal materiaal en ingericht in een rustieke, mooie en comfortabele stijl.

Yoga - Ontspannen en relaxenDit is een totaal ontspannen yin yoga sessie waarbij we ons bindweefsel en onze spieren rekken. We blijven in elke positie ongeveer 2-5 minuten, en liggen meestal op de grond. We eindigen de les met een lange en ontspannen shavasana, waarbij je luistert naar prachtige sami muziek en onze klankschalen.

Alattio Pizza e Pasta


Ons concept is om authentieke Italiaanse gerechten hier in Alta te brengen.
Om ervoor te zorgen dat onze gerechten zo authentiek en lekker mogelijk zijn, hebben we geïnvesteerd in de allerbeste apparatuur. Al onze pizza's worden gebakken in een houtoven en we maken ook alles zelf, van het deeg tot de saus.
We hebben de recepten en het menu samen met onze chef-kok Christian ontwikkeld, hij is van Italië naar Alta verhuisd om ons Alattio-team te versterken en u alleen de beste Italiaanse ervaring te bezorgen.

Diner

Dag 6

OchtendyogaHier beginnen we de dag met een korte meditatie, ademhalingstechnieken en yoga waarbij we ons lichaam van binnenuit opwarmen. We doen alles wat ons lichaam en onze geest nodig hebben voor de beste start van je dag. Goede stretches, vooral voor je wervelkolom, benen en borst. We stellen ons open en bereiden ons voor op een nieuwe dag vol mogelijkheden en avonturen. Je zult je bewuster, wakkerder en rustiger door de dag voelen gaan.

Bezoek aan de Kathedraal van het Noorderlicht en Exibitie "borealis" met gidsYoga in het Canyon Hotel - Onze laatste sessie samen

 
Dit is onze laatste sessie samen. We beginnen met een meditatie die gericht is op dankbaarheid tegenover onszelf en anderen. We gaan naar de mat en doen wat leuke yoga met veel balans houdingen, het opbouwen van kracht en vertrouwen. En natuurlijk sluiten we af met een goede en lange ontspanning met klankschalen, warme en rustige sami muziek en misschien wat liedjes van je eigen instructeur.

Lunch in Mackila

Stakeriet Mat & Vinhus


 
Alta's eet- en wijnhuis - met lokale geschiedenis en eten. Het concept van Stakeriet is gebaseerd op de lokale geschiedenis van Alta: De Elvestakerne in de Alta rivier en de werkzaamheden in de leisteengroeven. Stakeriet heeft ook zijn eigen vliegvisbar, Gabo naast de deur.

Afscheidsdiner bij Stakeriet mat & vinhus Scandinavische gastronomische tapas en dessert

Dag 7, Transfer naar de luchthaven

 

Prijs: 

2 personen op kamer = 35277 NOK per persoon (ongeveer 3.015 euro)
1 persoon op kamer = 39627 NOK per persoon (ongeveer 3.385 euro)

Doelgroep

 • Individeel
 • Koppel
 • Met gezin
 • In groep

Begeleiding

 • Begeleiding door sportstages
 • Begeleiding door een sport-specialist
 • Begeleiding door jullie eigen trainers
 • Begeleiding door derde partij
 • Zonder begeleiding
 • Begeleiding door sportieve gids met interesse en kennis voor sport en geschiedenis

Taal begeleiding

 • Nederlands
 • Engels
 • Frans

Transportmogelijkheden

 • Auto
 • Autobus
 • Vliegtuig
 • Eigen vervoer
Gebruik van cookies
Onze website maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website en verder te surfen, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze privacyverklaring en cookieverklaring.